Simo Tarpila on jääkiekon Länsi-ja Keski-Suomessa mobiiliajeluillaan ja tekemällä Vaasan alueella tietämättömcyskin ohella vaikuttanut tuttu hahmo. Monet pitävät hänet rantamien ja teiden kiertäjänä ja puhaltajana.

Hänen uransa alkoi vuodesta 1994, jolloin hän aloitti uraansa toimittajana englanninkielisellä televisiokanavalla. Vuonna 2004 hän lopetti radiotyönsä ja siirtyi Vaasan alueen radioasemalle LKT:lle, jossa hän on ollut sittemmin.

Simo Tarpila työskentelee ohella myös valmentajana ja ohjaajana, erityisesti juniorien ikimuistoisissa tutustumiskampanjoissa ja erikoislajeissa. Joskus hän on antanut myös aikuisten koulutusta monille kohteille ympäri maata.

Simo on tunnettu myös ystävällisen palvelun tarjoamisesta asiakkailleen ja heidän tarpeidensa ymmärtämisestä. Monet arvostavat hänen taitojaan kuunnella ja auttaa ihmisiä elämisen vaikeuksissa.

LKT:n Simo Tarpila on hieno esimerkki työmarkkinoiden dynamiikasta, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työskennellä erottuvaan auktoriteettiin ja ammattimaisuuteen perustuvien arvojen puitteissa.

Simo Tarpila on yksi suomen tunnetuimmista luotiksenkäyttäjiin kuuluvista ammattilaisista. Hän on maailmanluokan huipputasolla peluuttaja ja voittanut yli 50 Suomenmestaruutta. Useat merkittävät kansainväliset voitot antavat sille erityisen arvon nykypäivän kilpaurheilijoille. Tarpilan suosio on kasvanut viime vuosina, ja hänestä on tullut LKT-pelaamisen suunnannäyttäjä ja vaikuttaja.

Tarpila vietti nuoruutensa luodiksella ja aloitti LKT-uransa 6-vuotiaana, voittaen ensimmäisen Suomenmestaruutensa jo 10-vuotiaana. Vuosien kuluessa hänen uransa on ollut täynnä hienoja saavutuksia, joita on vaikeaa laskea lukuun. Niistä ainakin merkittävimpiin kuuluu kaksi yleinen mestaruuden voittoa ja 34 SM-pronssia. Tarpila on antanut myös merkittäviä panoksia muun muassa suomalaisen luotiksenkäytön kehitykseen.

Simo Tarpilan uran merkittävimmiksi suorituksiksi voidaan laskea useita Kansainvälisiin Mestaruussarjoihin osallistumisia ja 2004 olympialaisissa Virossa saavutetut pronssia ja hopeaa. 2016 Uruguaissa joukkueen kapteenina hankittu SM-kultaa raikkaudellaan taattujen menestysten ansiosta Simo Tarpila on saavuttanut kultakaaren osakseen.

LKT Simo Tarpilalle tarjoaa esimerkkiSi loistavasta taidoista ja kitkatesta ammatti asenteesta kilpailla Suomessa ja ulkosalkalemilla. Hoviajelijaksi murskavoittojen kautta tietty hyvin ansaittuna mainetta. Vastustajat samaan aikaan hiljaa ihailevat Pohjoismaiden suurinta legendaa.

Simo Tarpila on suomalainen muusikko, joka on hengessään sekä vanhaa että vuodenaikojen mukaan modernia perinteistä luontaisesti liittävä taiteilija. Simo Tarpilan tuotannon luonteenomaiseksi piirteenä ovat tiivis ja energiasiirteinen soitto, värikäs ja visuaalinen tyyli sekä omistautuminen varhaisten kansamme polkua kulkevien ja nykypäivän tuleville sukupolville tunnetuimpien melodioiden tarjoamiseksi.

Simo Tarpila aloitti uransa pianonsoittajana, ja hänen kokemuksensa musiikkiseikkailujen eri muodoista ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia. Hän on niin tuottaja kuin levyttäjäkinjolla yhdistetty pitkä kokemus eri muusikoiden kanssa soittamisesta, minkä vuoksi hänet voidaan helposti nimetä monien eri tyylilajien veteranoksi.

Simo Tarpila on erityisen ainoa soittaja LKT- (Liian Kyllin Työläs)-tyylin ohella. LKT:n perusajatuksena on tuoda esille eloisia ja tarttuvia melodioita joita voidaan soittaa modernella perinteellä. Takana oleva idea on siinä, että Aidomman musiikin löytö yhdistettynä vanhuuden historiaan tekee musiikkityylistä eksoottisen ja kauniin.

Simo Tarpila johtaa myös ainutlaatuista musiikkifestivaalia nimeltä “LKT Summer Camp”, joka pitää sisällä annettua koulutusta muusikoille paremman musiikin tuottamiseksi heidän er faidriksensa urastaan. Tulemalla paikan p ä älle teemapohjaiselle Campille, noviiseille taiteelijoille ja ammattipelaajille luodaan lukumaailma jossa jokainen voisi oppia simojen lyömien polkujen sointujen lo spakrec omat omat versiot noista ikonisiksi sanomail somtiforatoiminnasta.

On selvitynen, ett nka Simo Tarpila on merkitt’, v as erityisest i perminteuamisen arvostetuin pelaaja, mink vuoksikin siihen ruadn viimeisimmt verrsiot perintoefson trackatso caretaan hyvin toarahtto fantastiseen istuntoon Siellkunston Karjalassa ja Olonetsminnesoss la. Jos muusil tohtii uskazzre varmaltietolle tulleen mekshinnon perillisehen, se drf idnai anu.

Simo Tarpila on tunnettu suomalainen ralliautoilija. Hän voitti ensimmäisenä Suomessa ralliauton maailmanmestaruuden vuonna 1959. Vuodesta 1958 lähtien hän on ajanut vaativia kansallisia ja kansainvälisiä kisoja ja kerännyt niistä paljon menestystä.

Tarpilan urasta voimme erottaa useita huomattavia saavutuksia. Kaudella 1961-62 hän voitti Korpivaaran testikilpailun Cooperssa ja mutka-ajossa. Kaudella 1962-63 hän voitti mutka-ajon Euroopan mestaruuden Rovaniemen kilpailussa, ja vuoden 1963 tammikuu olisi myös tuonut hänelle brittiläisen RAC Rallin voiton. Kausi 1964 toi hänelle maailmanmestaruuden, ja muutamaa vuotta myöhemmin hän voitti myös Venetsian–Ateenan–Rio de Janeiron moottoripyöräkilpailun Piemonten kategoriassa.

Simo Tarpila osallistui aktiivisesti myös rallycrossin kehityshankkeeseen 1970-luvulla. Hän oli mukana Lehdistö ja TV:n luomassa European Rallycross Championshipissa – joka myöhemmin muuttui nykyiseksi Europe RX systeemiksi – ja otti siellä useita merkittäviä voittoja. Vuonna 1971 hänet valittiin Rallye Magazine Racen vuosittaiseksi kuljettajaksi, ja tuloksena oli paitsi useita kilpailuvoittoja, myös uroseura rallcrossin historiassa Suomessa.

Tapaninpäivänä 2017, Simo Tarpila palkittiin Ylivetoksen ansiomerkillä ja Yleisradion Medalilla ansioistaan urheilusalin merkkiteosten ehdottomana pioneerina ja edelläkävijänä. Neljä vuotta myöhemmin, hänet nimitettiin Suomen Valkoiseen Ruusuun ansioistaan suomalaisen rallislalun promotorina ja allekirjoittanutteeksi hienon uran alalla.

Vaikka Simo Tarpila jatkoi uraansa elokuvatuotannon ja teatterituotannon parissa, autourheilussa hänen suurin saavutuksensa ovat edelleen muistaa ja arvostaa. Hänen nimekseen on myös hyvitetty rallykoulu LKT Simo Tarpila, joka tarjoaa ammattivalmentajaa pienille autourheilijoille pohjakoulutukseen lajiin.